image description
image description

Påskeferie på Liapark

Vi nærmer oss påsken med stormskritt og i år ligger alt til rette for den perfekte påskeferien. Når påsken starter så sent som 12 april, begynner sola å ta skikkelig tak på dagtid, kveldene blir lengre og den blå timen viser seg fra sin beste side. Det er vår i lufta! Påskebrune fjes på lange skiturer innover snødekte vidder. Skitur med appelsin og kvikklunsj i sekken er noe alle påsketurister drømmer om og er vel noe av det mest nasjonalromantiske vi har i moderne tid.

Vi i Liapark er stolte over å kunne presentere en flunkende ny hyttepark som blir tatt i bruk en uke før påske. Da arrangeres Bendit Skiskytterfestival, verdens største, for unge nye og håpefulle talenter. Liapark får denne helgen sin ilddåp, hvor alle hyttene er utleid. Vi er selvfølgelig spente på mottakelsen.

Påskeferie i Ål, og særlig på fjellet er noe helt spesielt. Her har det vært påsketurister siden 1920-tallet og mange har lovpriset det varierte og unike skiterrenget innover fjellene fra Tormodset, Hellebu og oppover mot Såta og Grytingen. Totalt tilbys det 400 km preparerte løyper i Ål, hvorav 70 km er i Liaparks nærområde, så Liapark er et utmerket utgangspunkt for alle skiinteresserte.

Skjærtorsdag kan være dagen for å ta med de aller minste på en kakaopølsetur enten i grillhytten på leikeplassen i Liapark, eller gå litt lenger innover i skogen og tenne et lite bål og steke pølser på spidd. Det er alltid populært og vil gi de små gode minner for resten av livet. Si i fra til oss, så ordner vi med ved og gir dere tips om fine bålplasser.

Langfredag har alltid vært det store høydepunktet for små og store. Da er det barneskirenn med mange fine premier på Tormodset. I fjor var det ny rekord med 218 deltakere og flere hundre foreldre og tilskuere. Dette er noe alle burde få med seg på en solskinnsdag.

 På påskeaften kan man benytte dagen for litt fart og spenning, mens lammesteken godgjør seg i ovnen. Da kan de alpininteresserte ta en tur til Ål Skisenter, ca. 15 min. kjøring. Her er det både lette og utfordrende nedfartsløpyer. Dette er anlegget hvor alpinlandslaget lader opp hvert år, og hvem vet, kanskje du treffer en av alpinstjernene der?

Dersom de minste, eller de litt eldre er lei av å gå på ski, er kanskje klatre- eller lekeparken i Hallingdal Feriepark et godt alternativ. Her  finner du mange aktiviteter både for store og små. 

Dette er litt av hva vi kan tilby i Ål denne påsken og vi ønsker dere velkommen til å bo hos oss og håper dere får noen strålende dager.